Aproximativ toata lumea spune sa nu consumam acel suc racoritor carbogazos numit Coca-Cola dar 80% din minori il consuma nestiind ce contine acest suc care poate fii foarte daunator pentru organism.In fiecare zi bem acest lichid negru si spumat insotit de pranzu nostru dar in spatele acestui lichid numit coca-cola se ascunde ceva,oare ce? Pai aciditatea medie a acestu racoritor gazos este de 3,4 , aceasta este destul de puternica sa dizolve oase si dinti asta inseamna ca oasele noastre dupa ce trec de varsta de 30 de ani incep sa se dizolve si sa-si piarda din calciu,acest calciu fiind eliminat prin urina.Coca-cola nu contine nici un element natural cum ar fii apa naturala dar contine mult ZAHAR,ACIZI si COLORANTI. De preferat ar fii sa nu bem coca-cola dupa ce mancam deorece temperatura corpului este de 37 de grade iar temperatura sucului carbogazos este foarte apropiata de zero grade cea ce inseamna ca se va dizolva foarte putin din mancare.Aceasta mancare nedigerata fermenteaza iar mancarea fermentata produce gaze,carii,miros urat al gurii si toxine iar aceste toxine ajung in tot corpu care formeaza boli numeroase.Coca-cola nu este singurul suc carbogazos care contine cofeina mai are si un apropiat pe nume Pepsi acelasi suc daunator.Aceasta marca numita coca-cola a aparut in data de 8 mai 1886 in AtlantaGeorgia.Formula sucului a fost inventata de un farmacist pe nume Dr.John Styth Pemberton,prima data coca-cola sa vandut ca un sirop mai tarziu a fost adugata apa carbonata.In acel timp coca-cola sa mai folosit ca medicament afectiuni nervoase,dureri,isterii,melancolii.Acest razboi dintre Coca-Cola si consumatori ei va continua mult timp nestiind care va fi victorios,singurul sfat ar fii sa nu consumati coca-cola.
- in primele 10 minute: 10 lingurite de zahar iti intra in organism (100% din cantitatea recomandata zilnic). Nu vomiti imediat din cauza abundentei de dulce pentru ca acidul fosforic taie din greata.
- dupa 20 de minute: zaharul din sange cauzeaza un exces de insulina. Ficatul tau reactioneaza la acest lucru transformand cat mai mult zahar in grasime.
- dupa 40 de minute: absorbtia de cafeina e completa. Ti se dilata pupilele, iti creste tensiunea si ca raspuns, ficatul elibereaza mai mult zahar in sistemul circulator.
- dupa 45 de minute: corpul tau creste productia de dopamina, stimuland centrii nervosi ai placerii din creierul tau.
- peste 60 de minute: acidul fosforic uneste calciul, magneziul si zincul din intestinul subtire, provocand o crestere a metabolismului.
- peste alte 60 de minute: Proprietatile diuretice ale cafeinei intra in joc (iti vine sa urinezi). Evacuezi calciul, magneziul si zincul ce erau destinate oaselor, precum si sodiu, electrolit si apa.
- peste inca 60 de minute: pe masura ce abrambureala din tine se calmeaza, vei avea o lipsa de zahar. Esti iritabil, nervos si/sau lipsit de vlaga. Practic ai eliminat toata apa din Cola si odata cu ea, si o multime de elemente nutritive ce puteau fi folosite de catre organismul tau spre exemplu, in abilitatea de a te hidrata sau in intarirea oaselor si dintilor.
- Toate acestea sunt urmate in orele viitoare de o lipsa de cafeina.
SURSA: G.S.F Online Caransebes